Sage oil or Clary sage oil
By Mohamed Abdallah on October 13, 2026
sage oil VS clary sage oil
لو بتدور يا كبير في مجالات العناية بالبشرة والشعر، أكيد اسم "زيت المريمية" مر عليك وسمعت عنه كلام كبير ممكن يخوفك من استخدامه بس في شغل التركيبات التجميليه ، الموضوع مش مجرد زيت وخلاص وكمان لو مهتم بالأروماثيرابي ، لأن المريمية عيلة كبيرة وكل نوع فيها وراه قصة وكيمياء مختلفة تماماً
تعالوا نعرفكم ببساطة إيه هي الحكايه والحكم في اختيارنا.
1. زيت المريمية الإسبانية (Spanish Sage)
- الاسم العلمي: Salvia lavandulifolia
- الفصيلة: العائلة الشفوية (Lamiaceae).
ليه اخترنا النوع الإسباني بالذات؟
المريمية البلدي أو التقليدية بيبقا فيها مشكلة كبيرة في التركيبات؛ وهي إنها بتحتوي الطبيعي بتاعها على نسبة عالية جداً من مادة اسمها "الثوجون" . المادة دي ليها محاذير سمية وحدود صارمة وبتعمل مشاكل وتحسس، فمبتبقاش أضمن حاجة للمستحضرات الموضعية.
هنا بقا يجي دور المريمية الإسبانية ال وفرنهالكم في بي ام جيناتها مختلفة؛ شهادة التحليل بتاع الزيت بتاعنا بتأكد إن نسبة الـ الفا ثوجون فيها مش مكملة 5.16% النسبة دي بتخلينا ناخد معظم فوائد النبات المطهرة وإحنا مطمنين
بنسبه عاليه على أمان المنتج للبشرة والشعر.
المكونات والفوائد (بتاعة البشرة والشعر)
Camphor والـ 1,8-Cineole،
- فروة الرأس والشعر: الزيت ده غني طبيعي بمواد زي الكامفور والسنيول ودول ميكس فظيع لتنشيط الدورة الدموية في الفروة ومحاربة القشرة الفطرية. علشان كده هو بطل أساسي في بخاخات المواد الفعالة لتقليل التهاب الفروة وتغذية البصيلات.
- البشرة: بيشتغل كقابض للمسام ومضاد أكسدة قوي بيحمي خلايا البشرة من الإجهاد .
- الأبحاث بتقول إيه؟ الدراسات بتأكد إن النوع الإسباني ممتاز كمضاد للالتهابات الخلوية، يعني حماية وتجديد للأنسجة بشكل طبيعي.
في الأروماثيرابي (العلاج العطري)
ريحتها كافورية طبية ومنعشة جداً. لما بتتحط في الفواحة بتساعد على تصفية الذهن، وبترفع التركيز والقدرة الإدراكية للذاكرة.
2. زيت مريمية المسك (Clary Sage)
الراحة والهدوء للبشرة الحساسة
- الاسم العلمي: Salvia sclarea
- الفصيلة: نفس العائلة الشفوية (Lamiaceae).
امان وريحه وتركيبها بيفكرنا بزيت اللافندر
النوع ده بقا مفيش فيه ثوجون خالص تقريباً، وكيميته رايقة جداً ولطيفة على الجلد. أكتر من نص الزيت عبارة عن مركبين أساسيين:
- Linalyl Acetate (بنسبة 41.75%): وده المسؤول عن الريحة العشبية الحلوة اللي شبه اللافندر والمسك، وكمان بيدي هدوء فوري للجلد الملتهب.
- Linalool (بنسبة 17.50%): مطهر طبيعي قوي وممتاز للبشرة اللي بتتحسس بسرعة.
المكونات والفوائد (بتاعة البشرة والشعر)
- البشرة: ده الخيار الأول لو عايز تظبط إفراز الدهون في البشرة . بيموت بكتيريا حب الشباب وبيهدي الوجع بتاع الحبوب والاحمرار في الجلد الجاف.
- الشعر: بيغذي الفروة وبيهدي التهيج وبيساعد الشعر ينمو فيحياه صحية ومتوازنة.
- الأبحاث بتقول إيه؟ الأبحاث المنشورة أثبتت إنه بيمنع البكتيريا من إنها تعمل تجمعات أو غشاء حمائي على الجلد، وده بيخليه مادة تطهيرية راقية جداً في اللوشينات والكريمات.
في الأروماثيرابي (العلاج العطري)
ريحتها دافية وعشبية على مسك شوية. الاستخدام الأساسي ليها هو الاسترخاء التام، وتقليل التوتر والضغط العصبي وموازنة المود والمزاج.
طبعا محتاجك تاخد بالك ان الزيت ده مميز في تقليل الم الدوره الشهريه سواء كمساج او استنشاق وكمان لتقليل الهبات الحراريه في سن اليأس وموضوع لخبطة الهرمونات ال كانت ناس اتكلمت عنه فهنا المواد ال ممكن تسبب ده نسبتها قليله جدا وللللللللكن عشان ده زيت طيار وبيحتوي علي مواد قويه ممكن تسبب مشاكل في الحمل بيمنع استخدامه للحامل